Print this page

Τα μυστικά της επιτυχίας ενός 15χρονου και τι μπορούμε να μάθουμε από αυτόν!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

 

Αλεξ 1

Τα μυστικά της επιτυχίας ενός 15χρονου και τι μπορούμε να μάθουμε από αυτόν!

Έχει φτάσει το τέλος ενός ακόμα χρόνου. Όλοι τρέχουν για τις γιορτινές  προετοιμασίες ενώ αρκετοί είναι αυτοί που συλλογίζονται τι έχουν καταφέρει τη χρονιά που έχει περάσει και τι θα ήθελαν να επιτύχουν στη νέα, τους στόχους τους για το 2018.

Πόσο πραγματικά έχουμε επιτύχει κατά το 2017;  Πόσο πιο κοντά είμαστε στην επίτευξη των στόχων μας και των πραγματικών μας θέλω; Και αν τα παρατήσαμε στην πορεία… ποιος είναι ο λόγος; Τι φταίει;

 

Ποιοι είναι οι στόχοι που επιθυμούμε να επιτύχουμε το 2018 και πώς μπορούμε να βεβαιωθούμε ότι θα παραμείνουμε εστιασμένοι σε αυτούς μέχρι την επίτευξή τους;

Πρόσφατα είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με έναν καταπληκτικό νεαρό καλλιτέχνη στα χρόνια, αλλά μεγάλο στην καρδιά.  Μόλις στα 15 του, έχει βάλει την Κύπρο μας στον παγκόσμιο χάρτη, σε χώρες και τόπους που δεν μας γνώριζαν, αλλά και κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί. Με άλλα λόγια έχει επιτύχει αυτά που άλλοι δεν έχουν καταφέρει σε μια ζωή!!!

Αυτός είναι ο νεαρός Άλεξ Τζαγικιάν, που από την αρχή της ζωής του  έδειξε κλίση και έντονο ενδιαφέρον στις τέχνες και στην τεχνολογία, και έχει ήδη καταγράψει στο ενεργητικό του αμέτρητες διακρίσεις και νίκες σε διαγωνισμούς στην Κύπρο, και με πείσμα, όραμα και επιμονή κέρδισε τον παγκόσμιο διαγωνισμό της Toyota Motor Corporation το 2016. Η επιτυχία του έφερε τηλεοπτικό συνεργείο στην Κύπρο για ειδικό αφιέρωμα σε αυτόν. (Dreams from Cyprus) Αλλά και πρόσφατα έχει ολοκληρώσει και πουλήσει το πρώτο του έργο τέχνης στην τιμή των 2900 ευρώ!!!  (φώτο)  Έχει ήδη ζωγραφίσει ένα μπάννερ για εταιρία φορτηγών στις ΗΠΑ, φανέλα για φιλοζωικό στο Τέξας και  την πλατφόρμα Alexart όπου μοιράζετε την δουλεία του μαζί μας. 

Μέσα από την ιστορία του Άλεξ μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα αλλά και να μάθουμε πολλά! Να εμπνευστούμε και πραγματοποιήσουμε τα δικά μας όνειρα. 

Ας δούμε όμως το μονοπάτι που ακολουθούσε ο Άλεξ προς την επίτευξη του στόχου του αλλά και της δικής του επιτυχίας. 

  • Δεν ήταν πάντοτε ενθαρρυντικό το περιβάλλον του, αλλά ακολουθούσε την καρδία του.

Ναι, ακριβώς έτσι, τη στιγμή που οι φίλοι του αλλά και ο περίγυρος του ανέμενε ότι οι δραστηριότητες, τα ενδιαφέροντα και η απασχόληση θα είναι γύρω από άλλα θέματα, ο Άλεξ επέλεγε να επενδύει αυτό τον χρόνο να ζωγραφίζει και να δημιουργεί.  Η αντιμετώπιση στις διαφορετικές του επιλογές δεν ήταν από όλους αποδεκτή. Αρκετές ήταν οι φορές που είχε αδίκως κριθεί.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η μητέρα του «ήταν αυτό που πάντοτε είχε διαφορετική στάση από τα άλλα παιδία!!!».  Ένα όμως είναι γεγονός, ήταν και είναι ξεκάθαρος για τα θέλω του και αυτές οι δοκιμασίες τον έκαναν πιο δυνατό!!!

  • Είχε ξεκάθαρο στόχο και όραμα.

Η καθαρότητα στον στόχο αλλά και ένα όραμα κοντά στην καρδιά όχι μόνο βοηθά στο να τον επιτύχουμε γρηγορότερα, αλλά μας δίνει ώθηση και ενθάρρυνση.  Και αυτό ακριβώς εφάρμοσε!

  • Η επιτυχία έρχεται μέσα από σκληρή δουλειά, πειθαρχία, επιμονή, εστίαση, φαντασία και ήταν έτοιμος να πληρώσει το τίμημα της επιτυχίας. 

Δεν αρκεί μόνο να έχεις ξεκάθαρο όραμα και στόχο, είναι απαραίτητο να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το τίμημα για αυτό που επιθυμείς να έχεις.  Και αυτός είναι ο κύριος λόγος που αρκετοί αποτυγχάνουν να πραγματοποιήσουν τους στόχους τους, κατατροπώνονται από μια δύο αποτυχίες!!! Εδώ να τονίσω με έντονα και μεγάλα γράμματα ότι αποτυχημένος είναι εκείνος που σταματά τις προσπάθειες… Επιτυχημένος είναι εκείνος που προσπαθεί ξανά και ξανά μέχρι να επιτύχει τον στόχο του!!!

Ήταν τόσο χαρακτηριστικός ο τόνος και το ύφος της φωνής του όταν μου είπε «Δοκίμαζα ξανά και ξανά.  Ήμουν χαρούμενος που κέρδιζα στην Κύπρο αλλά ο στόχος μου ήταν να πάω στην Ιαπωνία». Έτσι επένδυσε αμέτρητες ώρες, ενέργεια και προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου του.  Προσπάθησε 6 φορές πριν τα καταφέρει να βρεθεί στο πιο ψηλό σκαλοπάτι και να επιτύχει τον στόχο του.

  • Γνωρίζει την αξία του!!! Ξεκάθαρη αυτό-εικόνα και αυτό-αξία.

Είναι ίσως το πιο συμπαντικό χαρακτηριστικό για επιτυχίες, να γνωρίζεις αλλά και να έχεις ξεκάθαρη εικόνα του τελικού προορισμού και της επιτυχίας. 

Και ο Άλεξ όχι μόνο το γνωρίζει καλά τι αξίζει, άλλα δεν συμβιβάστηκε με κάτι λιγότερο!!!  

  • Τέντωσε, τέντωσε και ξανά τέντωσε τον εαυτό του. Διάβασμα και ξανά διάβασμα!!!

Η συνεχής ανάπτυξη είναι ακόμα ένα χαρακτηριστικό της επιτυχίας. Καμία επιτυχία δεν έρχεται μέσα από την υφιστάμενή μας πραγματικότητα.  Όπως λέει ο δάσκαλος και μέντοράς μου, Bob Proctor, «δημιουργούμε ή συρρικνωνόμαστε, τίποτα δεν μένει το ίδιο».  Το να τεντώνουμε τον εαυτό μας σε νέες εμπειρίες και γνώση, δημιουργούμε και εξελισσόμαστε και έτσι επιτυγχάνουμε.  Και αυτό ακριβώς κάνει καθημερνά ο Άλεξ, όχι μόνο δοκιμάζει νέες τεχνικές και υλικά, δεν βολεύεται στο τι ήδη γνωρίζει αλλά μελετά σε βάθος ανά τους αιώνες θρύλους της τέχνης αλλα και με την φιλοσοφία του Κειζεν.    

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν βοηθήσει τον Άλεξ να επιτύχει έναν από τους στόχους του.  Αν ακολουθήσουμε τα πιο πάνω βήματα και τα προσαρμόσουμε στον δικό μας στόχο, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα επιτύχουμε περισσότερα από κάθε άλλη φορά!

 

Για την επιτυχία σου!

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888

E-mail:info@menicoumaria.com

Website: https://menicoumaria.com

Facebook: www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mariamenicou/

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (E-MAIL).

 

 

Read 1903 times