Άσε την κριτική!

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Άσε την κριτική!

Κριτική, ένας πολύ δυνατός υποσυνείδητος προγραμματισμός του μυαλού, ο οποίος ελέγχει τα  επίπεδα δημιουργικότητάς μας και κατ’ επέκταση τα αποτελέσματά μας. Όταν έχουμε μια αποστολή, είναι στη φύση μας και στον τρόπο που έχουμε εκπαιδευτεί, να κρίνουμε και με βάση αυτόν να αναπροσαρμόζουμε την πορεία μας και ίσως να αποσυρόμαστε ή να επιταχύνουμε  προς τα μπρος.

Αυτό δεν είναι συνήθεια μερικών, αλλά των περισσότερων.  Διστάζουμε, κρατιόμαστε και με έντονη προσοχή για αποφυγή αυτού που πιθανόν να θεωρηθεί βλακεία.

Είναι πανομοιότυπο με την κηπουρική, με την οποία έχω ασχοληθεί πρόσφατα. Έχω φυτέψει μερικά λαχανικά και λουλούδια. Η διαδικασία με έκανε να  συνειδητοποιήσω πόσο άνετη είναι η δημιουργία και με πόση άνεση αναπροσαρμόζω και δημιουργώ ξανά από την αρχή. Μερικές φορές έμοιαζε λες και έκανα δυο βήματα πίσω και είκοσι μπρος.

Έτσι, αφήστε την καρδιά σας να δημιουργήσει. Ονειρευτείτε, αφεθείτε και σπάστε τα όρια που περιορίζουν τη δημιουργικότητά σας. Μην προβληματίζεστε μέχρι να δείτε το τελικό αποτέλεσμα. Εάν δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, να είστε ευγνώμων για το ταξίδι και την εμπειρία που έχετε κερδίσει.      

Αν δεν λειτουργήσετε έτσι, κινδυνεύετε να παγιδευτείτε σε ένα ατέρμονο ταξίδι όπου το μόνο σίγουρο είναι ότι χάνετε η ροή της δημιουργίας.

Για την επιτυχία σου!

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888

E-mail:info@menicoumaria.com

Website: www.menicoumaria.com

Facebook: www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou

LinkedIn:www.linkedin.com/in/mariamenicou

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (E-MAIL).

Read 1202 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.