Τι είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για την επιτυχία

Written by
Rate this item
(3 votes)

winning 1

Τι είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζετε για την επιτυχία

Οι περισσότεροι δάσκαλοι και μέντορές μου διατυπώνουν πολύ συχνά την ίδια ερώτηση: «Τι είναι αυτό που θα έκανες, αν γνώριζες ότι είναι αδύνατο να αποτύχεις;».

Αυτό το οποίο με έχει διδάξει η εμπειρία μου είναι ότι ο περισσότερος κόσμος ξεκινά να ονειρεύεται γεμάτος ενέργεια και με κίνητρα για αυτό που επιθυμεί, έτοιμος να τρέξει προς κάθε κατεύθυνση για να αναζητήσει το όνειρό του. Σε αυτή, λοιπόν, την ερώτηση κρύβεται το «συστατικό» που είναι απαραίτητο για την επιτυχία… και δεν είναι άλλο από την αποτυχία!!!

Ήταν τόσο βαθυστόχαστη αυτή η δήλωση και με τόση μεγάλη επίδραση σε μένα όταν την άκουσα για πρώτη φορά από τον δάσκαλο και μέντορά μου, Bob Proctor: «Η αποτυχία πάντοτε ακολουθείται από μια ίση με αυτήν, αν όχι και μεγαλύτερη, επιτυχία… Όσο πιο μεγάλα είναι τα «θέματα» και οι δυσκολίες που συναντά κανείς, τόσο πιο μεγάλη είναι και η επιτυχία που ακολουθεί… Απλώς οι άνθρωποι τα παρατάνε πολύ γρήγορα!!!».

Πώς μπορείς να «αγκαλιάσεις» τις δοκιμασίες για να οδηγηθείς στο όνειρό σου;

Απλώς σκέψου αυτό: Εάν γνώριζες ότι το πιο στενό, κακοτράχαλο, απότομο και ανηφορικό μονοπάτι οδηγεί στο σημείο με την πιο όμορφη θέα που άλλη δεν υπάρχει στον κόσμο για να απολαύσει το ανθρώπινο μάτι, θα επιχειρούσες να το διαβείς; Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι στο μυαλό σου ήδη γυροφέρνει ένα μεγάλο ΝΑΙ!

Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να μιλήσουν για τα όνειρά τους και να τα μοιραστούν, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με τις αποτυχίες τους. Η αποτυχία τους προκαλεί ντροπή και δεν νιώθουν και τόσο άνετα γι’ αυτήν. Συχνά τους ακούμε να λένε κάτι του στιλ «Δεν γίνεται να κερδίζεις πάντοτε…» ή «Μερικές φορές κερδίζεις και άλλες χάνεις… έτσι είναι η ζωή».

Λοιπόν, οι επιτυχημένοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αγκαλιάζουν τα «θέματα» που προκύπτουν, ξέρουν να παίζουν με αυτά και ως αποτέλεσμα αυτού να αποκομίζουν τις ευλογίες που προκύπτουν από αυτή τη δοκιμασία. Οι ευλογίες δεν είναι τίποτα άλλο από μεγάλα διδάγματα. Οι επιτυχημένοι μένουν στη στιγμή, δεν προσπαθούν να κρύψουν κάτω από το χαλί αυτό που έχει συμβεί. Αντιθέτως, του επιτρέπουν να τους κατακτήσει ολοκληρωτικά με τρόπο που τους επιτρέπει να μεταμορφώσουν το κάθε εμπόδιο σε σκαλοπάτι για το όνειρο και τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Πάντα να έχεις στο μυαλό σου τα ακόλουθα:

=> Η αποτυχία είναι πάντα επιλογή, όταν επιλέγουμε να σταματήσουμε τις προσπάθειες!

=> Η αποτυχία δεν σε κάνει αποτυχημένο!

=> Η αποτυχία πάντοτε σε ανταμείβει με μεγάλα διδάγματα και σοφία. Αναζήτησέ την στην εμπειρία σου!

 

Για την επιτυχία σου!

Ευλογίες και Αγάπη,

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888

E-mail:info@menicoumaria.com

Website: www.menicoumaria.com

Facebook: www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou

LinkedIn: www.linkedin.com/in/mariamenicou

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (E-MAIL).

Read 1806 times

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.