fbpx
1

Get in touch with us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Services

Blog

Get in Touch

Τα 11 βήματα για να κάνεις τις ιδέες σου πραγματικότητα

από | Αυγ 9, 2023 | Maria Menicou Blog

Έχω ακούσει άπειρες φορές ότι «είχα αυτή την ιδέα»… «και την άλλη» … Και ότι «έχω στο μυαλό το ένα ή το άλλο… κάποιος άλλος το έχει πραγματοποιήσει πρώτος ή κάποιο άλλο άτομο ή οργανισμός το εφάρμοσε ή το έχει υλοποιήσει.

Είναι φυσικά και άπειρες οι φορές που έχω ακούσει και πολύ σοβαρές συζητήσεις γύρω από διάφορους τομείς και ιδέες προς βελτίωσή τους. Αυτό μπορεί να είναι τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και σε επίπεδο που μπορεί να αφορά το ίδιο το άτομο που το αναφέρει ή και για άλλον!!! Και παρόλα αυτά καμιά δράση για τη δημιουργία αποτελεσμάτων και της επιθυμητής αλλαγής. Αυτό είναι παρά μόνο λέξεις που χάνονται στη στιγμή!!! Τίποτα δεν έχει αξία και δεν μένει αν δεν έρθει σε εφαρμογή και πράξη!

Εδώ σας καταγράφω 11 τρόπους με τους οποίους τόσο σε προσωπικό αλλά και σε εταιρικό επίπεδο μπορούμε να φέρουμε μια ιδέα σε εφαρμογή και σε πραγματικά αποτελέσματα και επιτεύγματα: Ακόνισε την πρόθεσή σου.

1. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μια πρόθεση για μια ιδέα στο μυαλό. Επένδυσε χρόνο στον να την καταγράψεις και να τη δουλέψεις. Αν η πρόθεση δεν είναι αρκετά δυνατή, τότε χάνεται με το πέρασμα του χρόνου και παραμένει απλά μια ανολοκλήρωτη ιδέα.

  1. 2. ΤΩΡΑ είναι η καλύτερη ώρα.

Ναι, τώρα είναι η καλύτερη ώρα για να ξεκινήσεις τη νέα σου ιδέα. Η αναβλητικότητα είναι η καλύτερη συντροφιά για μια ιδέα να παραμείνει στάσιμη, αλλά και η τελειομανία για επιβράδυνση της επιτυχίας. Όπως είπε και ο Leland Val Van De Wall «όταν κάνεις άμεσα ό,τι χρειάζεται, αυξάνεις τις πιθανότητες της επιτυχίας». 2. Δημιούργησε πλάνο.

  1. Επένδυσε χρόνο στο να καταγράψεις την ιδέα σου. Είναι σίγουρα μεγάλη η διαφορά στο να έχεις καταγραμμένη την ιδέα σου από το να την κρατάς στο μυαλό

4. Ξεκίνα με αυτά που ήδη έχεις. Ναι, όλα που χρειάζεσαι ήδη τα έχεις μέσα σου, είτε μπορείς να τα δεις είτε όχι. Ξεκίνα με αυτά που μπορείς να κάνεις άμεσα. Ξεκίνα με το πρώτο βήμα και τα υπόλοιπα θα έρθουν την κατάλληλη στιγμή.

5.Οργανώσου.

  1. Η τάξη είναι από τους πρώτους νόμους της φύσης. Άρα, αν επιθυμείς η ιδέα σου να προχωρήσει και να αναπτυχτεί οργάνωσέ την. Για παράδειγμα, ξεκίνα με το να οργανώσεις την επόμενη σου μέρα ή τα επόμενα βήματα της ιδέας σου.

6. Κτίσε ορμή. Η ενέργεια ρέει εκεί που είναι η προσοχή και η εστίαση μας, έτσι όταν συλλάβουμε μια καλή ιδέα θα πρέπει να κτίσουμε ορμή. Κτίζουμε ορμή όταν επενδύουμε αρκετό χρόνο καθημερινά σε ωφέλιμες σκέψεις, και η μία οδηγεί σε άλλη και σε άλλη και άλλη

  1. 7. Να είσαι προετοιμασμένος να πληρώσεις το τίμημα.

Δεν υπάρχει κάτι που δίνεται στη ζωή χωρίς ανάλογο τίμημα. Για να γίνεις, να κάνεις και να έχεις είναι απαραίτητο να είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το ανάλογο τίμημα. Και όλες οι αξιόλογες ιδέες έχουν τίμημα που πρέπει να πληρωθεί! Μπορεί να είναι να αφήσεις την αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά, εξόδους ή και λιγότερες δραστηριότητες που δεν δίνουν αξία στον στόχο. Έχει πολύ ωραία ειπωθεί με την εξής φράση «Εάν πάντα κάνεις το ίδιο, πάντοτε θα έχεις τα ίδια αποτελέσματα».

  1. 8. Να δουλέψεις ΣΚΛΗΡΑ.

Η εναρμόνιση της ενέργειας με την ιδέα είναι σημαντική αλλά πρέπει και εμείς να κάνουμε το δικό μας κομμάτι. Και η κάθε ιδέα για να γίνει πραγματικότητα πρέπει να εμποτιστεί με σκληρή δουλειά. Και όπως αναφέρεται και στη βίβλο «Ευθεία είναι η πύλη και στενό το πέρασμα, αλλά λίγοι θα το καταφέρουν». Ο τρόπος μπορεί να είναι οφθαλμοφανής αλλά λίγοι θα κάνουν τη σκληρή δουλεία για να το επιτύχουν. 9. Δημιούργησε ακλόνητη πίστη. Η πίστη είναι απαραίτητο συστατικό στην επιτυχία στόχου. Χωρίς δυνατή πίστη, η ιδέα δεν είναι παρά μόνο μια ευχή! Επένδυσε χρόνο στο να ερωτευτείς μια ιδέα και σύντομα θα έρθει ακλόνητη πίστη.

  1. Faith is essential for the accomplishment of any goal. Without any strong faith the idea turns into a wish! Invest some time in falling in love with the idea and soon unwavering faith will follow.

10. Κράτησε ξεκάθαρη εικόνα. Μια ξεκάθαρη εικόνα, του τελικού αποτελέσματος που επιθυμούμε να επιτύχουμε, είναι σημαντικό να κρατούμε στο μυαλό. Αρκετές είναι οι προκλήσεις που πιθανόν να έρθουν στην πορεία για επίτευξη του στόχου, όμως μια ξεκάθαρη εικόνα στο μυαλό πάντοτε θα καθοδηγεί την πορεία προς την ορθή κατεύθυνση.

  1. 11. Το ένα χαρακτηριστικό

Με την εφαρμογή των πιο πάνω η οποιαδήποτε ιδέα σύντομα θα πάρει τη φυσική της μορφή. Όμως η μια ποιότητα που θα ενισχύσει και θα εδραιώσει την επιτυχία σας είναι η ευελιξία και η χαλαρότητα. Ναι, αυτή είναι η το ένα χαρακτηριστικό που είναι

απαραίτητη

  1. στον

σημερινό συνεχώς Με την εφαρμογή των πιο πάνω η οποιαδήποτε ιδέα σύντομα θα πάρει τη φυσική της μορφή. Όμως η μια ποιότητα που θα ενισχύσει και θα εδραιώσει την επιτυχία σας είναι η ευελιξία και η χαλαρότητα. Ναι, αυτή είναι η το ένα χαρακτηριστικό που είναι απαραίτητη στον σημερινό συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

. .

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (E-MAIL).

Για την επιτυχία σου!
Μαρία Μενοίκου
Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης
Τηλέφωνο: +357 7000 7888
Ηλ. Ταχυδρομείο:info@menicoumaria.com
Website: https://menicoumaria.com
Facebook:https://www.facebook.com/MenicouMaria
Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou
LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/mariamenicou/

Stand out from the crowd

A creative agency for entrepreneurs.

Sed venenatis lacus eu nisl aliquet, quis suscipit sem iaculis. Praesent a quam elit. In aliquam purus vel libero hendrerit tincidunt.