fbpx
1

Get in touch with us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Services

Blog

Get in Touch

Τα ψέματα που πρέπει αμέσως να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου

από | Αυγ 7, 2023 | Maria Menicou Blog

Τα ψέματα που πρέπει αμέσως να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου

Γνωρίζεις ότι οι σκέψεις και τα λόγια σου έχουν απίστευτη δημιουργική δύναμη; Γνωρίζεις ότι τα ψέματα που λες στον εαυτό σου, από απλές ιδέες γίνονται σύντομα έντονες πεποιθήσεις και εν τέλει η πραγματικότητά σου;

Ποια είναι αυτά τα όνειρα που έχεις αφήσει να χαθούν στο πέρασμα του χρόνου; Μήπως είσαι και εσύ ένα από τα άτομα που επιτρέπουν να χαθεί η χαρά, το χαμόγελο, η ευτυχία από τη ζωή τους και αφήνεις ανεκμετάλλευτα τα ταλέντα και τις ικανότητές σου;

Ο δάσκαλος και μέντοράς μου, Bernard Hiller, λέει ότι τα κοιμητήρια είναι ο χώρος όπου μπορούμε να βρούμε πολλά ανεκμετάλλευτα ταλέντα, απίστευτες ιδέες που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ και όνειρα θαμμένα στην αιωνιότητα.  Αυτό συμβαίνει, γιατί επανειλημμένως μας εξαπατούν λέγοντάς μας ότι τα όνειρα και οι στόχοι μας δεν είναι εφικτά.

…Αλλά κι εμείς δεν αμφισβητήσαμε ποτέ αυτά που μας λένε και δεν προσπαθήσαμε ποτέ να εξακριβώσουμε κατά πόσον αυτά ισχύουν. Συχνά δεχόμαστε ό,τι μας λένε οι άλλοι ως αλήθεια και αυτό δημιουργεί τα νέα δεδομένα στη ζωή μας. Με λίγα λόγια, η πραγματικότητά μας βασίζεται σε ένα …ψέμα!   

Ας αγγίξουμε μερικά από τα ψέματα που συχνά «συλλαμβάνω» άτομα να λένε στον εαυτό τους:

  1. Δεν είμαι αρκετά καλός – Να ξέρεις ότι ήδη είσαι αρκετά καλός, όποιος και να είσαι, ό,τι και να είσαι! Όλοι είμαστε μοναδικοί, διαφορετικοί και απίστευτα όμορφοι με τον δικό μας μοναδικό τρόπο! Και είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι όλα είναι μια πορεία εξέλιξης. Το «σημείο» στο οποίο εστιάζεις, μεγαλώνει… Αγκάλιασε τη μοναδικότητά σου. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΝ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ!!!  
  2. Οι άλλοι μπορούν, ενώ εγώ όχι! – Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει μόνο δεν θέλω.  Ο Θεός, ο δημιουργός μας, μας έχει προικίσει με όλα τα εργαλεία, ταλέντα και ικανότητες για να κάνουμε όλα αυτά που επιθυμούμε και όχι μόνο! Δεν υπάρχει κάτι που να το επιθυμείς από καρδίας και να μην μπορείς να το κάνεις …είναι νόμος!
  3. Πρέπει να γίνει το Α για να μπορώ να κάνω το Β – Τι ψέμα κι αυτό!!! Να πρέπει να ολοκληρώσουμε το Α για να μπορέσουμε να κάνουμε το Β…

Τι είναι αυτό που πραγματικά επιθυμείς; Αν είναι το Α, προχώρησε σε αυτό και μην το δεσμεύεις με το Β. Αν είναι το Β, εστίασε σε αυτό και άσε το Α…

  1. Είμαι πολύ μεγάλος /μικρός /Έχω περάσει τόσα…/ Δεν έχω χρήματα – Δεν έχει σημασία η ηλικία, τα χρήματα ή οι δύσκολες εμπειρίες, αλλά η απόφαση να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα. Όσο εξακολουθείς να παίζεις αυτό το παραμύθι στο μυαλό σου, απλώς στερείς  στον εαυτό σου τη χαρά των ονείρων σου.
  2. Είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις – Και ναι! Αυτό είναι αλήθεια, είναι πιο εύκολο να το λες από το να το κάνεις… Άλλωστε αν δεν ήταν έτσι, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ διαφορετικός.  Όμως πρέπει να γνωρίζεις ότι για ό,τι αξίζει, πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις το ανάλογο τίμημα! Αν δεν είσαι, τότε δεν σου αξίζει αυτό που επιθυμείς! Το ερώτημα είναι: Πόσο πολύ το θέλεις;
  3. Δεν είμαι τυχερός – Τι «ωραία» δικαιολογία και τι τεράστιο ψέμα για να μην αναλάβεις την ευθύνη της ζωή σου! Λες και ο Θεός ξύπνησε μια μέρα και είπε αυτός και αυτός να μην έχουν τύχη! Ας δούμε κατάματα την αλήθεια! Εσύ είσαι ο μόνος που κτίζει την πραγματικότητά σου, αλλά και την τύχη σου!
  4. Η ζωή είναι άδικη – Η ζωή απλά είναι! Δεν είναι ούτε άδικη, αλλά ούτε δίκαιη… Είναι η δική σου αντίληψη και η λανθασμένη οπτική γωνία που δίνει αυτή την εντύπωση…  Τα θέματα που προκύπτουν είναι μέρος της διαδικασίας που λέγεται ζωή.  Είναι το ανηφορικό και συχνά στενό και απότομο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή του βουνού, όπου η θέα είναι τόσο όμορφη που σου κόβει την ανάσα! 
  5. Κάποιος ήδη έκανε αυτό που θέλω να κάνω – Ίσως αυτό να είναι η αλήθεια, όμως …είστε δύο διαφορετικά και μοναδικά άτομα και ο δικός σας μοναδικός τρόπος στο να προσφέρετε τις υπηρεσίες ή τα προϊόντα σας είναι μοναδικός και δεν αντιγράφεται. Και αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Άρα …έχοντας στο μυαλό αυτό, εστίασε στη μόνη αλήθεια με πρόθεση να προσθέσεις και να εξυπηρετήσεις καλύτερα και να πάρεις τις υπηρεσίες σου στο επόμενο επίπεδο. Θα εκπλαγείς από την επιτυχία που ακολουθεί… πάντοτε!
  6. Κάποιος μου είπε ότι δεν μπορώ – Αααα ναι!!! Και τον έχεις πιστέψει; Ποιος είναι αυτός; Και τι ξέρει για όλα αυτά που έχεις μέσα σου; Απλά να ξέρεις ότι είναι ένα τεράστιο ψέμα! Πάψε να το ανακυκλώνεις! Για να επιθυμείς, σημαίνει ότι μπορείς! Είναι νομός!
  7. Δεν αξίζω περισσότερα /καλύτερα – Και όμως… Αυτό είναι από τα πιο συχνά ψέματα που οι περισσότεροι λένε και επαναλαμβάνουν συνεχώς. Είναι στη φύση του ανθρώπου να ψάχνει και να προσπαθεί για περισσότερα, καλύτερα και μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Όλοι σε κάποιο στάδιο έχουμε πέσει στις πιο πάνω «ψεματο-παγίδες». Ας έχουμε πάντοτε στο μυαλό το ρητό του Napolen Hill που λέει «Ό,τι το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να συλλάβει, μπορεί να επιτευχθεί».

Ευλογίες και Αγάπη

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888
E-mail:info@menicoumaria.com
Website:www.menicoumaria.com

Facebook:www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou
LinkedIn:www.linkedin.com/in/mariamenicou

Stand out from the crowd

A creative agency for entrepreneurs.

Sed venenatis lacus eu nisl aliquet, quis suscipit sem iaculis. Praesent a quam elit. In aliquam purus vel libero hendrerit tincidunt.