fbpx
1

Get in touch with us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Services

Blog

Get in Touch

Ποια πρέπει να είναι η κληρονομιά του επιτυχημένου ηγέτη;

από | Αυγ 14, 2023 | Maria Menicou Blog

Ποια πρέπει να είναι η κληρονομιά του επιτυχημένου ηγέτη;

Έχεις ποτέ σκεφτεί ποια θα είναι η δική σου κληρονομιά σε δέκα ή είκοσι χρόνια μετά που θα φύγεις από αυτή τη διάσταση;  Έχεις ποτέ σκεφτεί τι είναι αυτό που θα σε κάνει να αξιομνημόνευτο/η;

Η Patti Davis, ηθοποιός, συγγραφέας και κόρη του 40ου προέδρου των Η.Π.Α  Ronald Reagan, είπε «Αυτή θα είναι η κληρονομιά σου σε αυτή τη γη όταν θα φύγεις:  το πόσες καρδιές έχεις αγγίξει».

Η κληρονομιά που μετρά, λοιπόν, είναι συνδεδεμένη με τις καρδιές των ανθρώπων.

Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Άγγιξε τις καρδιές των ανθρώπων, θρέψε τις καρδιές και την ψυχή τους. Είναι αρκετοί αυτοί που αναζητούν να μάθουν από εσένα, όχι μόνο μέσα από τον οργανισμό/ εταιρία σου, αλλά και από το ευρύτερό σου περιβάλλον και, ίσως από τη χώρα σου. Λένε ότι …«όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος θα εμφανιστεί». Μέσα από τη σταδιοδρομία μου μέχρι τώρα στη συμβουλευτική, έχω δει έμπρακτα ότι όταν δάσκαλος είναι έτοιμος, ο μαθητής θα εμφανιστεί. Και πάντα εμφανίζεται.

Θυμάμαι τον δάσκαλο και μέντορά μου, Bob Proctor, να μοιράζεται μαζί μας το πώς η πρώτη του εταιρία καθαρισμών είχε ανθήσει με το να διδάσκει στο προσωπικό της εταιρίας του όλα όσα  ο ίδιος  μάθαινε. Αυτό το οποίο έκανε ήταν να δημιουργεί ηγέτες επενδύοντας στον άνθρωπο, στην εξέλιξή του και στην προσωπική του ανάπτυξη.  

Άρα, η μεγάλη κληρονομιά του ηγέτη μπορεί να κτιστεί και να ζήσει μέσα από άλλους ηγέτες. Όχι μόνο με το να μοιράζεται ιδέες μαζί τους αλλά και με το να επενδύσει στην καλλιέργεια των νέων ιδεών, να δοθεί χρόνος για να βγάλουν «ρίζες» και να ανθίσουν στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό το οποίο πραγματικά μετρά, είναι ο άνθρωπος! Δεν είναι τα χρήματα, ούτε τα κτίρια αλλά ούτε και ο οργανισμός αλλά μόνο ο άνθρωπος!!! Εάν αναζητάς να αφήσεις κληρονομία, επένδυσε στον κοντινό σου περίγυρο και ενθάρρυνέ τους να μεταφέρουν τις γνώσεις τους σε άλλα άτομα. 

Η μεγάλη επιτυχία έρχεται όταν οι απλοί καθημερινοί άνθρωποι δημιουργούν μεγάλα πράγματα από μόνοι τους.  Και ο μεγάλος ηγέτης ήδη ζει, όταν οι άνθρωποι που εκπαίδευσε κάνουν καταπληκτικά πράγματα από μόνοι τους.

Η κληρονομιά ζει μέσα από τους ανθρώπους που έχουν διδαχτεί από τον μεγάλο ηγέτη, και αυτή η διδασκαλία έχει αγγίζει τις καρδιές τους.

Για την επιτυχία σου!

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888

E-mail:info@menicoumaria.com

Website: www.menicoumaria.com

Facebook: www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou

LinkedIn:www.linkedin.com/in/mariamenicou

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (E-MAIL).

Stand out from the crowd

A creative agency for entrepreneurs.

Sed venenatis lacus eu nisl aliquet, quis suscipit sem iaculis. Praesent a quam elit. In aliquam purus vel libero hendrerit tincidunt.