fbpx
1

Get in touch with us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.

Services

Blog

Get in Touch

Δημιουργήστε Νέα Επίπεδα Παραγωγικότητας

από | Αυγ 9, 2023 | Maria Menicou Blog

Δημιουργήστε Νέα Επίπεδα Παραγωγικότητας

“Ο χρόνος είναι πραγματικά η μόνη αξία που έχει οποιοσδήποτε άνθρωπος και το μόνο πράγμα που δεν μπορεί να αντέξει να χάσει” – Τόμας Έντισον.

Παραγωγικότητα!!! Οι περισσότεροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση, πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν σε μόλις 24 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν δύο φορές αυτό τον χρόνο. Έχουν το ταλέντο για να κάνουν τα πράγματα, γρήγορα. Ακόμη και κατά την παράδοση πολλαπλών εργασιών, μπορούν να διαχειριστούν τα καθήκοντα και τα αποτελέσματα χωρίς μεγάλη δυσκολία.

Χωρίς αμφιβολία, είναι ένα απίστευτο συναίσθημα να ολοκληρώνεις μια εξαιρετικά παραγωγική μέρα. Με τη σωστή στάση όλα τα θέματα μπορούν να ολοκληρωθούν με νέα επίπεδα παραγωγικότητας μέσα στην κάθε μέρα. Δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνος, αλλά ο σωστός τρόπος να γίνουν.

Εδώ είναι οκτώ στρατηγικές που δουλεύουν αποτελεσματικά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει νέα επίπεδα παραγωγικά στην καθημερινή σας ζωή:

  • Ετοιμαστείτε από το προηγούμενο βράδυ. Αυτήν την τεχνική την έχω μάθει νωρίς στην καριέρα μου και πραγματικά έχει δημιουργήσει μεγάλη διαφορά σε πραγματικά απαιτητικές ημέρες. Οργανώστε  την επόμενη μέρα σας από το προηγούμενο βράδυ ή πριν την αναχώρησή σας από το γραφείο. Είναι μια δραστηριότητα μερικών λεπτών, αλλά πραγματικά πολύ ωφέλιμη, και δημιουργεί ψηλά επίπεδα ενέργειας και οργάνωσης της  επόμενης ημέρας
  • Ποτέ μην αγγίζετε το ίδιο θέμα δύο φορές. Ποτέ μην αναβάλλετε ή θέτετε τα πράγματα σε αναμονή. Όταν κάτι πέσει στην προσοχή σας, δώστε άμεσα λύση, προωθήστε το ή ακόμα και αγνοήστε το οριστικά.
  • Κρατήστε την ώρα που έχει καθοριστεί. Σε μια συνεδρία ή και σε συνάντηση, είναι εύκολο να χάσετε την αίσθηση του χρόνου και να κρατηθείτε σε μια ατέρμονη διαδικασία. Αυτή είναι η κυρίως αιτία απώλειας χρόνου. Τα εξαιρετικά παραγωγικά άτομα θέτουν χρονικά όρια στις συναντήσεις τους, γνωστοποιώντας σε όλους που συμμετέχουν το χρονικό περιθώριο που έχουν για ολοκλήρωση τις συνάντησης.  Αυτό δημιουργεί κίνητρα και επιταχύνει την ενέργεια για εστίαση, ευκρίνεια και αποτελεσματικότητα.
  • To Όχι είναι μια απάντηση. Tα εξαιρετικά παραγωγικά άτομα ξέρουν πώς να τιμούν τον χρόνο και τις προτεραιότητές τους, απαντώντας ΟΧΙ στο τι μπορεί να μην εξυπηρετεί τις υπάρχουσες δεσμεύσεις τους.
  • Το Multitasking είναι ένα ΟΧΙ ΟΧΙ! Αυτό ήταν ένα πολύ μεγάλο μάθημα για μένα! Τα εξαιρετικά παραγωγικά άτομα γνωρίζουν ότι η εναλλαγή από το ένα θέμα στο άλλο είναι χρονοβόρο και αντιπαραγωγικό. Για μεγαλύτερη απόδοση και παραγωγικότητα, η εστίαση  σε ένα πράγμα κάθε φορά επιταχύνει τα αποτελέσματα και παράλληλα ευθυγραμμίζεται με τη φύση του ανθρώπινου εγκέφαλου στο να επικεντρώνεται σε ένα θέμα κάθε φορά.  Το αντίθετο, για παράδειγμα με δύο εργασιών, ο εγκέφαλος κολλάει, μαγκώνει και αφαιρεί την πλήρη ικανότητα και δυνατότητά του για την εκτέλεση των εργασιών επιτυχώς.
  • Έλεγχος των ε-μαιλ σε συγκεκριμένες ώρες. Τα εξαιρετικά παραγωγικά άτομα θέτουν όρια σε εξωτερικές παρενοχλήσεις, ρυθμίζοντας μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας για τον έλεγχο και την απάντηση στα ηλεκτρονικών μηνυμάτων και αλληλογραφίας. Για τους πιο σημαντικούς πελάτες συνηθίζετε να καθορίζετε μια ειδοποίηση ή και ακόμη ένα αυτόματο μήνυμα το οποίο ενημερώνει τον αποστολέα πότε να αναμένει απάντηση.
  • Αντιπρόσωπος. Οι εξαιρετικά παραγωγικοί άνθρωποι γνωρίζουν καλά πώς να δημιουργήσουν ένα υποστηρικτικό σύστημα γύρω τους,  και επίσης γνωρίζουν καλά πώς να εμπιστεύονται και να μεταβιβάζουν εργασία σε άλλους.Επίσης, είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι στο να μπορούν εύκολα να εντοπίσουν τα θέματα που μπορεί να είναι επείγοντα για να λυθούν αλλά επίσης να έχουν μικρή επίδραση στον μεγάλο στόχο και να μεταβιβάσουν σε άλλα άτομα της ομάδας για να τα διαχειριστούν.
  • Ορίστε την πρόθεση της ημέρας. Αυτή είναι μια τόσο ισχυρή τεχνική. Με το ξύπνημα, μόλις ανοίξουμε τα μάτια μας στη νέα μέρα, να καθορίζουμε την πρόθεση και τη συχνότητα που θα κινηθούμε στην ημέρα μας. Για παράδειγμα, αυτή η μέρα θα είναι καταπληκτική, παραγωγική και αποτελεσματική για τον εαυτό μου και για όλους που συναντώ. Με ευκολία όλες οι προκλήσεις θα διαλυθούν με τον καλύτερο θετικό τρόπο για όλους τους εμπλεκόμενους.

Όλοι αναζητούμε τρόπους βελτίωσης και προόδου, να είμαστε πιο παραγωγικοί. Αυτές είναι μερικές από τις στρατηγικές που με βοήθησαν περισσότερο.

Σας ενθαρρύνω να αφήσετε τα σχόλιά σας, τι μπορεί να έχετε εφαρμόσει και να έχει δουλέψει για εσάς.

Αν βρήκες αυτό το άρθρο χρήσιμο και βοηθητικό, σε προτρέπουμε να το μοιραστείς (SHARE) με φίλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να κάνεις LIKE, να μας αφήσεις τις σκέψεις και τα σχόλιά σου (COMMENT) ή να το προωθήσεις μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (EMAIL).

Για την επιτυχία σου!

Μαρία Μενοίκου

Σύμβουλος Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης

Telephone: +357 7000 7888

E-mail:info@menicoumaria.com

Website: https://menicoumaria.com

Facebook: www.facebook.com/MenicouMaria

Twitter:https://twitter.com/MariaMenicou

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mariamenicou/

Stand out from the crowd

A creative agency for entrepreneurs.

Sed venenatis lacus eu nisl aliquet, quis suscipit sem iaculis. Praesent a quam elit. In aliquam purus vel libero hendrerit tincidunt.